Kişi İçerik Google

Prof. Dr. Halil FİDAN
Tarım Ekonomisi

Telefon : (312) 596 1487
E-posta : fidan@agri.ankara.edu.tr
Adres : Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Tarım Ekonomisi Bölümü 06110 Dışkapı/ANKARA/TURKİYE
 
Doğum Tarihi ve Yeri : 10/10/1967 - Kütahya
Bilimdalı :Tarım İşletmeciliği
Yabancı Dil :İngilizce
Uzmanlık Alanları :Tarım Ekonomisi,Pazarlama, Tarım işletmeciliği
Görüşme Saatleri :Ders saati dışında her zaman
 
 
Eğitim ve Akademik Deneyim
Doç. Dr.
2004

Ankara Üniversitesi,Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

Dr.
1996

Ankara Üniveristesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Kütahya Merkez İlçede Bünyesinde Pazara Yönelik Süt Sığırcılığına Yer Veren Tarım İşletmelerinin Ekonomik Analizi ve Planlaması

Yüksek Lisans
1992

Ankara Üniveristesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Çorum İlinde Süt Sığırcılığı ve Sığır besiciliği Yapılan Tarım İşletmelerinin Ekonomik Analizi ve Maliyet Metotlarının Araştırılması

Lisans
1988

Ankara Üniversitesi,Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

 
Verdiği Lisans Dersleri
Ekonomi
Tarım Ekonomsi
Pazarlama
Verdiği Lisansüstü Dersleri
Tarımsal Pazarlama Araştırma Metodları
Danışmanlığında Tamamlanan Tezsiz Yüksek Lisans Çalışmaları
  • O.Barış Balta. Türrkiyede Cumhuriyet Sonrası Pazarlamanın Gelişimi ve Tarımsal Pazarlamanın Rolü
  • Salih S. Karakütük. Türkiyede organik Ürün Tüketiminin Değerlendirilmesi
  • Erdem Ülker. Orman Ürünleri Pazarlaması
  • Danışmanlığında Tamamlanan Tezli Yüksek Lisans Çalışmaları
  • Halit Sivük. Türkiyede Tarım Bölgeleri İtibariyle Fenolojik Verilere Göre Tarla Çalışma Günlerinin Tespiti Üzerine Bir Araştırma
  • Tamamlanmış Araştırma Projeleri
  • Türkiye’de Özelleştirme Uygulamalarının Tarım Kesimine Etkilerinin Değerlendirilmesi
    Destekleyen : BAP (2000-2001)
  • Bölgelere Göre Yeter Gelirli İşletme Büyüklüklerinin Tespiti
    Destekleyen : Diger (-)
  • Tarımsal Ürünler için Maliyet Hesaplama Metodolojisi ve Veri Tabanı Rehberi
    Destekleyen : Diger (-)
  • Ankara İlinde Domateste Hasat ve Hasat Sonrasında Oluşan Ürün Kayıplarının Ekonomik Analizi
    Destekleyen : TUBITAK (-)
  • Yayınlar
  • FİDAN,H., Quality Level And Price In Turkish Durum Wheat Market, Quality & Quantity International Journal of Methodology, ( Science Citation Index Expanded; Social Sciences Citation Index) Kluwer Academic Publisher,38,319-329-2004.
  • FİDAN, H., The Impacts of Beef Prices and VAT on Chicken Meat Consumption: A Partial Equilibrium Approach, Turk J Vet Anim Sci,29 (2005) 1083-1091( Sciences Science Citation Index Expanded)
  • KLASRA, M. A. , FİDAN H., Competitiveness and the Trade of Livestock Products: A Comparative Study Between Turkey and its Neighboring Countries, Journal of Applied Sciences 4 (4): 663-668, , ISSN 1607-8926,Pakistan 2004.
  • KLASRA, M. A. , FİDAN H., Competitiveness of major Exporting Countries and Turkey in the World Fishery Market: A Constant Market Share Analysis, Aquaculture Economics & Management 9:317-330,2005
  • FİDAN,H.,KOÇ,A., “Dynamic Behavior of Onion Prices in Turkey”, TÜBİTAK Doğa ve Ormancılık Derğisi,25-195-200,2001.
  • TATLIDİL,F.F., KIRAL,T.,GÜNDOĞMUŞ, E.,FİDAN,H.,AKTÜRK,D.,The effect of Crop Loses During Pre-Harvest and Harvest Periods on Production in Tomato Production in the Ayaş and Nallıhan Districts of Ankara Province, Turk J.Agric. For. 6:29,(2005) 499-509.
  • Bülbül M., Przemeck,E., Fidan,H., Aspekte zur nachhaltigen Nutzung des Produktionsfaktors Boden in der Landwirtschaft der Türkei, Verband deutsch-türkischer Agrar- und Naturwissenschaftler e.V. Deutsche- Türkische Agrarforschung 7.Symposium vom 24. März -30. März 2003 an der Ankara Universität, Ankara, Cuvillier Verlag-Göttingen-2004.
  • FİDAN,H.,” Kanatlı Yem Üretilen Bir Yem Fabrikasında Hammadde Satın Alma Planlaması”, Üçüncü Sektör Kooperatifçilik Dergisi, Sayı: 121, Temmuz-Ağustos-Eylül 1998.
  • FİDAN,H., Domates Arz ve Talebi ve Fiyat Dalgalanmaları-Ankara Toptancı Hali Örneği- Türk-Koop Ekin Dergisi, Yıl:6, Sayı:22, Ekim-Aralık 2002.
  • FİDAN,H.,GÜNEŞ,E.,” Broiler (Etlik Piliç) Yetiştiriciliğinde İşgücü Kullanımı ve Üretim Maliyetinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”, TÜBİTAK Doğa ve Ormancılık Dergisi ,Cilt:23, Sayı:2,1999.
  • FİDAN,H.,BÜLBÜL,M.,” Çorum İlinde Süt Sığırcılığı ve Sığır Besiciliği Yapılan Tarım İşletmelerinin Ekonomik Yapısı, Yıllık Ekonomik Faaliyet Sonuçları,Maliyet Unsurları,İnek Sütü Maliyeti ve Canlı Ağırlık Artış Maliyetleri”,Doğa Tarım ve Ormancılık Dergisi,18(1994)279-285, TÜBİTAK, 1995.
  • .DEMİREL,R.,FİDAN,H.,”Beyaz Yeni Zelanda, Kaliforniya ve Şinşilla Irkı Tavşanlarda Protein Kaynağı Olarak Kullanılan Ürenin Ekonomik ve Biyolojik Etkinlik Üzerinde Etkileri”Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi,Cilt:39,Sayı:1 1999.
  • ÖZÇELİK,A.,FİDAN,H., Türkiye’de Şeker Politikalarının Üretici ve Tüketici Refahına Yansımaları, İkinci Ulusal Şeker Pancarı Üretimi Sempozyumu, TŞFAŞ Genel Müdürlüğü, 10-11 Eylül 2002, Ankara.
  • FİDAN,H., ÖZÇELİK A., Türkiye Ekonomisi Yönünden Ayçiçeğinin Önemi, Türkiye 1. Yağlı Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Teknolojileri Sempozyumu Bildirileri, 22-23 Mayıs 2003, Hilton Convention Center, İstanbul. TEAE Yayınları:107/BYSD:6
  • FİDAN,H., Vişne Üretiminin Ekonomik Analizi ve Pazarlaması-Ankara İli Çubuk İlçesi Örneği,Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yayınları No:206,Ankara.
  • FİDAN,H., Süt Sığırı Yetiştiriciliği Yapan İşletmelerde İnek Sütü Maliyetinin Hesaplanması, Çiftci ve Köy Dünyası Dergisi, Sayı 106-107, Ekim-Kasım 1993.



  • Yukarıdaki bilgiler personelimizin kendi beyanıdır.
    Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi. Tüm hakları saklıdır.
    © 2006-2013 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 06110 Dışkapı - Ankara
    E-posta: agricul@agri.ankara.edu.tr
    Tel
    0312 596 10 00 Faks 0312 317 67 24

    Türkçe English   |      
    izmir escort c99 shell samsun escort