Kişi İçerik Google

Araş. Gör. Nazlı TÜRKMEN
Süt Teknolojisi

Telefon : (312) 596 1346
Faks : (312) 318 2219
E-posta : turkmenn.@ankara.edu.tr
Adres : Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Süt Teknolojisi Bölümü 06110 Dışkapı/ANKARA/TURKİYE
 
Doğum Tarihi ve Yeri : // - Ankara
Bilimdalı :Süt Teknolojisi
Yabancı Dil :İngilizce
Görüşme Saatleri :Hafta içi 8:30 - 17:30
 
Süt Teknolojisi öğrencileri için Mesleki Uygulama sınavı yapılmayacaktır.
Mikrobiyoloji dersinin devamından kalan yoktur.
2013-14 Yaz Dönemi Dondurma Teknolojisi Uygulama dersinden başarısız olan öğrencilerin isimleri aşağıdadır:
06110115 Oğulcan ERGÜLEN Sınav başarısız
08110119 İsa EROĞLU Sınav başarısız
10110001 Pınar ABALI Sınav başarısız
11110017 Yusuf AKYOL Sınava girmedi
Aşağıda ismi yazılı öğrenciler Mikrobiyoloji Uygulama sınavından başarısız olmuşlardır, dersin finaline giremezler:
Abdul Samet KARAAĞAÇ
Recep Birkan EKİZ
Derslere Ait Dosya veya Notlar
_Sut_Teknolojisi_Uygulama_Ders_Notlari.pdf
 
Eğitim ve Akademik Deneyim
Yüksek Lisans
2010-2013

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Süt Teknolojisi ABD
Meyveli Yoğurt Üretiminde Kokusuz Balık Yağı Kullanımı Üzerine Bir Araştırma - A Study on Using Odourless Fish Oil in Fruit Yoghurt Production

Aras. Gör.
2012-

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü

Lisans
2005-2010

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü

 
Üye Olduğu Kuruluş ve Dernekler
Ankara Üniversiteliler Derneği
YABİTED (Yağ Bilimi ve Teknolojisi Derneği)
Faaliyetleri ve Yurtdışı Görevleri
University of Helsinki, Department of Applied Biology - Exchange Student (2008-2009)
Verdiği Lisans Dersleri
Dondurma Teknolojisi Uygulama
Süt Endüstrisinde Sanitasyon Uygulama
Süt Endüstrisinde Projelendirme Uygulama
Süt Teknolojisi Uygulama
Mikrobiyoloji Uygulama
Devam Eden Araştırma Projeleri
  • Geleneksel Yayık Tereyağının aroma karakterizasyonu ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
    Destekleyen : BAP (2012-)
  • Yayınlar
  • Akal, C., Türkmen, N. ve Yetişemiyen, A. 2014. İç Anadolu Bölgesi geleneksel peynirleri. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan, Adana, Türkiye.
  • Türkmen, N. ve Gürsoy, G. 2014. Deve sütü. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan, Adana, Türkiye.
  • Akal, C., Türkmen, N. and Özer, B. 2013. Impact of microbial transglutaminase on aroma and flavour compounds of non-fat Yogurt. 8th NIZO Dairy Conference: Functional Enzymes for Dairy Applications, 11-13 September, Papendal, Netherlands.
  • Türkmen, N., Akal, H.C. and Koçak, C. 2013. Use of whey in Ayran production. European Biotechnology Congress, 16-18 May, Bratislava, Slovakia.
  • Akal, H.C. ve Türkmen, N. 2013. Ülkemizdeki coğrafi işarete sahip süt ürünleri. Köy-Koop Haber Gazetesi, Nisan sayısı, sayfa 12.
  • Türkmen, N. ve Akal, H.C. 2013. Sokak sütü. Ordu'da Gıda Güvenliği, 7(21); 32-33.
  • Türkmen, N., Şenel, E. and Akal, H.C. 2012. Use of odourless fish oil in fruit yoghurt production. Novel Sources for Omega-3 for Food and Feed, 14-15 November, Copenhagen, Denmark.
  • Atamer, M., Özer, B., Şenel, E. ve Türkmen, N.. 2012. Kuru kaymak. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 15-16 Kasım, Denizli, Türkiye.
  • Şenel, E. ve Türkmen, N. 2012. Süt ve süt ürünlerinde duyusal değerlendirme teknikleri ve önemi. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 15-16 Kasım, Denizli, Türkiye.
  • Türkmen, N., Şenel, E. ve Atamer, M. 2012. İskandinavya orjinli fermente süt ürünleri. 11. Ulusal Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, Hatay, Türkiye.
  • Türkmen, N., Şenel, E. ve Atamer, M. 2012. Geleneksel bir süt ürünü: Kımız. 11. Ulusal Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, Hatay, Türkiye.
  • Türkmen, N. ve Şenel, E. 2012. Omega-3 yağ asitlerinin insan sağlığı açısından önemi ve süt ürünlerinde kullanımı. 11. Ulusal Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, Hatay, Türkiye.
  • Türkmen, N., Akal, H.C. ve Şenel, E. 2012. Geleneksel bir süt içeceği:Yayık ayranı. 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 10-12 Mayıs, Konya, Türkiye.
  • Türkmen, N., Şenel, E. ve Atamer, M. 2012. Geleneksel bir süt ürünü: Kımız. Köy-Koop Haber Gazetesi, Ekim sayısı, sayfa 7.



  • Yukarıdaki bilgiler personelimizin kendi beyanıdır.
    Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi. Tüm hakları saklıdır.
    © 2006-2013 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 06110 Dışkapı - Ankara
    E-posta: agricul@agri.ankara.edu.tr
    Tel
    0312 596 10 00 Faks 0312 317 67 24

    Türkçe English   |      
    en iyi ideal escort diyarbakir ve diyarbakir escort siteleri sayesinde samsun escort bayanlarla tanisin veya c99 shell ve porno - mobil porno bilgilerine bakmayi deneyin.